3 november 2012
12:00

IBK Vöikers 1

Referat: SS Öjaby Sport - IBK Vöikers 1

Efter en matchfri helg var det dags för match mot Vöikers i öjabyhallen. En rolig utmaning med tanke på att Vöikers P98 lag är Svenska mästare för 13-åringar. Vöikers hade i och för sig en del spelare borta men det hade vi också då både Tim, Kalle och Roos inte var med.
Matchen började i ett högt tempo och Vöikers med sina snabba spelvändningar tryckte på och Linus fick göra ett par svettiga räddningar redan under första minuterna. Men mitt i Vökers pressen gör vi en snabb spelvändning på vänsterkanten och då sliter sig vårt nyaste tillskott i laget, Magnus 97 Nilsson, loss rundar Vöikersbacken skjuter ett hårt skott som målvakten räddar men Magnus trycker in sin egen retur och vi tar ledningen med 1-0 i tredje minuten, Snacka om att presentera sig för Öjabypubliken. Vöikers fortsätter att föra spelet men vi är hela tiden farliga i våra kontringar. Våra backar har nu fått ordning på grejerna och spelar smart, hårt och med stor frenesi och offervilja. I 10:e minuten gör vi vårt andra mål för dagen och återigen är det Magnus som på ett mycket fint pass från kanten (kommer inte ihåg vem?) stenhårt trycker dit 2-0. Vöikers är konfunderade och hela SÖS- laget spelar ett bra försvarsspel med Linus som bombsäker sista utpost.

I andra perioden fortsätter vi på den inslagna vägen och redan i andra minuten slår Adam ett fint diagonalpass till Magnus 97 som distinkt pangar in 3-0 till SÖS. Resten av andra perioden äger Vöikers och vi försvarar oss som tigrar och kontrar farligt hela tiden. Linus gör i andra perioden flera räddningar där man var beredd att skriva in 3-1 i protokollet och räddar oss flera gånger när vi inte lyckas få fast Vöikersspelarna.

I tredje perioden lyckas Vöikers i andra minuten få hål på Linus genom ett mycket fint spel. Matchen fortsätter med Vöikers som spelförande lag och vi som kontrar. Vöikers får en spelare utvisad i 8:e minuten och om jag skall vara ärlig var det närmre ett mål i baken än ett framåt i det spelet. I fjortonde minuten händer det som så ofta händer i innebandy och i slutet av matcher när ett lag jagar, Vöikers back hamnar i läge och får på en riktig kanon rakt upp i krysset otagbart för Linus och detta ger Vöikers luft. Vi blir lite tveksamma och konfunderade samtidigt som Vöikers lyfter sig ytterligare ett snäpp och bara 9 sekunder senare kvitterar Vöikers till 3-3. Vi tar timeout för att få stopp på deras flow och det blir inga mer mål i matchen som slutar 3-3.

Killarna var mycket besvikna efter matchen och visst var det nära 3 poäng men med lite distans till matchen kan man ändå förhoppningsvis känna sig hyfsat nöjd med 1 poäng. Hela laget gjorde i dag en strålande innebandymatch och alla slet och jobbade för varandra, Vöikers är ett riktigt bra lag och spelar med fart och snabba spelvändningar vilket ställer oss på svåra prov, men vi löste det bra och det räckte nästan hela vägen.

Alla får i dag med beröm godkänt, Magnus första match och 3 mål, Robins backspel......... men den stjärnan som lös klarast under matchen var Linus i målet, en prickfrimatch med räddningar i avgörande lägen och utkast som ofta satt perfekt, härligt!!

Beröm också till Tess som ensam dömde matchen och gjorde det mycket bra.